Hogyan fogadjunk teniszmérkőzésre

tenisz-fogadásFogadni egy teniszmérkőzésre sok tekintetben egyszerűbb a többi sportághoz képest, és az a tény, hogy a labdarúgást követően a második legnépszerűbb sportág, a tenisz fontos szerepet játszik a sportfogadás világában. Amennyiben még soha nem fogadott teniszre, ez az útmutató segít Önnek megismertetni a teniszmérkőzésre való fogadás alapjait, bemutatja a bukmékereknél elérhető fogadási lehetőségeket, ahol a kínálatban szerepel a tenisz, valamint megmutatja, hogyan javíthatja a tippjeinek hatékonyságát. A teniszmérkőzésre történő fogadás szerencsejátéknak minősül, ezért javasoljuk, hogy a anyagi lehetőségeit maximálisan figyelembe véve játsszon, valamint olvassa át az alábbi megjegyzéseket, a jobb döntés meghozatala érdekében.

Ha új még a teniszfogadás területén, és csak alkalmanként szeretne tétet elhelyezni ezen sportágra, akkor mindenekelőtt olvassa el ezt az oldalt. De ha Ön egy profi fogadó, aki pénzt szeretne keresni a teniszfogadásból, az útmutató végére érve számos olyan információval gazdagodhat, melyek alkalmazása javíthatja tippjeinek hatékonyságát, illetve tőke-menedzsmentjét.

Tenisz fogadási lehetőségek – Hogyan fogadjunk teniszmérkőzésre

Ha egy pillantást vetünk az egész évben futó ATP, WTA és ITF tornák hosszú sorára, nem kérdés, hogy miért oly népszerű a tenisz mind a fogadók, mind a bukmékerek között. Az mérkőzéseknek két résztvevője van, nincs döntetlen: a tenisz sokkal egyszerűbb fogadási lehetőségeket kínál.

Fogadási szorzó magyarázat

A legtöbb országban decimális formátumban láthatóak a fogadási esélyek (szorzók), 1.7, 2.3, és így tovább. Mutatunk egy példát, hogy jobban megértsük, hogyan használjuk ezeket az esélyeket, és hogyan számítsuk ki a lehetséges nyereményeket. Egy 1000 Ft összegű fogadás elhelyezése egy 1.7-es esélyen (szorzón) 1700 Ft a nyeremény, amennyiben helyes a tipp (1.7 X 1000 Ft = 1700 Ft, amely magában foglalja a tétet + 700 Ft profitot), azonban ha a tipp helytelen, a veszteség a megjátszott tét összege, azaz 1000 Ft.

Az alábbiakban mutatunk egy egyszerű képletet, amelyet a decimális szorzókhoz használhatunk (más néven európai stílusú fogadási esély) a lehetséges profit kiszámításához:

fogadási szorzó X megjátszott tét = lehetséges nyeremény helyes tipp esetén

profit = lehetséges nyeremény helyes tipp eseténmegjátszott tét

lehetséges veszteség = megjátszott tét (amennyiben a tipp vesztes)

Ezek a képletek könnyen alkalmazhatók a teniszmérkőzések esetén elérhető fogadási lehetőségre, amelyeket a következő sorokban mutatunk be:

Mérkőzés fogadás

A Mérkőzés fogadás (vagy 12 fogadás) a fő fogadási piac a tenisz esetében. Ez a piac lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a mérkőzés végeredményére (a győztes játékosra) fogadjanak. A Mérkőzés fogadás a mérkőzés végén kialakult eredményre vonatkozik, ahol az egyik vagy a másik a győztes. Itt nincs időkorlátozás, mint a labdarúgásban, mivel a tenisz mérkőzéseket addig játsszák, amíg az egyik játékos el nem éri a nyertes játszmák számát.

A Mérkőzés fogadás esetében a fogadónak egyszerűen csak ki kell választania az egy játékos nevét. Néhány bukmékereknél az 12 jelölés található, ahol az 1 a párosításban első helyen szereplő játékost jelenti, míg a 2 a második játékos.

tenisz-fogadás mérkőzés

Összes játék fogadás

Az Összes játék fogadások egy alatt / felett fogadási opció, ahol a bukmékerek meghatároznak egy számot a teniszmérkőzésre, és a játékosok fogadhatnak arra, hogy a mérkőzésen lejátszott összes játékok (game) száma meghaladja-e, vagy sem az adott számot. A játékok (game) a játszmák „aljátszmái”, egy játékosnak 6 játékot kell elérni a játszmagyőzelemhez. Ezen típusú fogadáshoz a bukméker által meghatározott Összes játék száma eltérhet ugyanazon mérkőzésre, tornákra vonatkozóan.

Például az Összes játék 20.5 alatt / felett fogadási lehetőségnél, a több mint 20.5 játék kiválasztása esetén abban az esetben lesz nyertes a fogadás, ha a mérkőzésen összesen 21 vagy több játékot (game) játszanak. Mérkőzéstől függően a 20.5-ös összértéken kívül, más alatt / felett értékek is lehetnek, például 23.5, 30.5 stb.

tenisz-fogadás Összes játék

Amíg az Összes játék fogadásnál a teljes mérkőzés alatt lejátszott minden játékot vesszük figyelembe, a játékosok emellett találhatnak fogadási opciókat egy bizonyos játszmában zajló játékok számának megtippelésére (1. játszma, 2. játszma, 3. játszma). A fogadás ugyanazon elven működik, mint a fentiekben.

Összes szett fogadás

Az Összes játszma fogadás is egy alatt / felett fogadási opció – hasonlóan az Összes játékhoz-, ahol a játékosok a mérkőzés játszmáinak számára fogadhatnak. A leggyakoribb alatt / felett érték ennél a fogadási lehetőségnél a 2.5, a több mint 2.5 játszma kiválasztása esetén abban az esetben lesz nyertes a fogadás, ha a mérkőzésen összesen 3 vagy több játszmát játszanak.

Az alatt / felett 2.5 játszma piac a leggyakoribb, mivel a győztes teniszezőnek 2 játszmát kell nyernie a 3-ból; azonban a férfiak Grand Slam versenyein az alatt / felett érték magasabb lehet, mivel a győztes játékosnak 5-ből 3-at kell nyernie.

tenisz-fogadás alatt / felett szett

Szett Hendikep-fogadás

A Szett hendikep fogadási piac hasonló a Mérkőzés fogadás opcióhoz, azonban itt az egyik játékos hátrányt kap a mérkőzés kezdete előtt. Az ajánlatban azt láthatjuk, hogy az A játékos +1.5-es hendikeppel indul, míg a B-játékos -1.5-es hátránnyal. Ez azt jelenti, hogy a kiválasztott játékos mérkőzésen elért eredményéhez (megnyert játszmák száma) hozzáadásra, vagy kivonásra kerül a hendikep.

Például, ha a fogadó az A játékosra helyez el tétet, aki egy +1,5-es hendikeppel kezd, és a mérkőzés végeredménye 2:1 lesz a B játékos javára, akkor a fogadás nyertes, mert ha a végeredményhez hozzáadjuk az induló előnyt (hendikeppet), akkor 2.5:2 lesz a végeredmény az A játékos számára.

tenisz-fogadás szett hendikep

Játék Hendikep-fogadás

A Játék hendikep fogadási piac ugyanúgy működik, mint a Játszma hendikep fogadások. A különbség azonban az, hogy a hendikep értéket a játékok (game) számához adják hozzá, vagy vonják ki, nem pedig a játszmák számából.

tenisz-fogadás játék hendikep

Szett fogadás

A Szett fogadási piac a Pontos eredmény néven is ismert. A fogadók a mérkőzés pontos végeredményét tippelhetik meg. Például, ha az A játékos 2-0-as győzelmére fogad, akkor a fogadás csak akkor nyertes, ha a mérkőzés az A játékos 2-0-s győzelmével ér véget.

tenisz-fogadás szett

Összes Tiebreak fogadás

A tiebreak (rövidítés) számára való fogadás szintén egy alatt / felett típusú fogadási lehetőség. A tiebreak értékét a bukméker adja meg, a fogadók pedig megtippelik, hogy a mérkőzésen a rövidítések száma meghaladja, vagy sem a bukméker által adott értéket.

tenisz-fogadás tiebreak

Szett Győztese fogadás

A teniszmérkőzésekre történő fogadás egy másik lehetősége a Szett győztese fogadás. A fogadás menete itt is egyszerű: a fogadónak ki kell választania az adott játszma győztesét, a két résztvevő közül.

tenisz-fogadás szett győztese

Torna Győztese fogadás

A Torna győztese fogadási piacon a tenisztorna végső győztesét kell választani. A fogadás megtételére már a torna kezdete előtt is van lehetőség.

tenisz-fogadás torna győztese

Online fogadás teniszmérkőzésre

Azok számára akik teniszfogadáson gondolkodnak, a fogadás megtételére két lehetőség nyílik: utcai/trafik irodák, illetve az online sportfogadó irodák. Az utcai fogadási irodák még mindig gyors és egyszerű megoldást kínálnak néhány felhasználó számára, ugyanakkor az internetes bukmékerek népszerűsége különböző okok és tényezők miatt megnőtt. Az online számlával rendelkező fogadók bárhol és bármikor fogadhatnak, elegendő hozzá csupán egy okostelefon. Továbbá az online bukmékerek általában jobb esélyeket (szorzókat) kínálnak az egyes sporteseményekre, valamint olyan bónuszok és egyéb promóciós ajánlatok várják a fogadókat, mint például az ingyenes fogadások, vagy pénzvisszafizetés vesztes fogadás esetén.

Itt található az BONUSZKOD.com ajánlata a legjobb online irodákkal a tenisz fogadásokhoz, feltüntetve az új játékosok számára kínált regisztrációs csomagokkal. A felsorolt online sportfogadó irodák többszázezer felhasználó bizalmát élvezik, mivel sokéves működésük alatt már bizonyították a tisztességes szolgáltatást és stabilitást. Mindezek ellenére minden ilyen fogadási honlap működtetését az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága engedélyezi és ellenőrzi, annak érdekében, hogy szabályozott keretek között nyújtsanak sportfogadási szolgáltatásokat az Egyesült Királyságban élő felhasználók számára.

unibet Unibet.com bet365 Bet365.com

Előfordulhat, hogy érdekli más játékosok fogadási tapasztalata, véleménye, olyanoké, akik már regisztráltak és játszottak az adott bukmékernél.

Hogyan regisztráljunk egy online fogadási számlát

A regisztráció az online fogadási irodákba tenisz és sok más sportág fogadásához, igen egyszerű. Csak kövesse az alábbi lépéseket a gyors kezdéshez:

  1. Válasszon egy bukmékert a fenti ajánlati listából, majd tekintse meg az ajánlatát és látogasson el a honlapjára
  2. Regisztráljon egy számlát – ha felkeresi az iroda honlapját, ott kattintson a „Regisztráció most” gombra
  3. Amint betöltődik a regisztrációs űrlap, töltse ki hiánytalanul. A személyes adatoknak pontosnak, a valóságnak megfelelőnek kell lenni, mivel ezekkel férhet hozzá a fogadási számlájához, fizethet arra be, vagy kérheti róla a nyeremény kifizetését.
  4. Miután a regisztráció befejeződött, máris hozzáfér fogadószámlájához. Néhány irodánál a regisztrációt aktiválni (megerősíteni) kell, az emailben megküldött üdvözlőlevélben található linkre kattintva. Ellenőrizze postafiókjában az aktiváló levelet (amennyiben a regisztráció befejezését követően néhány perecen belül nem látja a bejövő üzenetei között, ellenőrizze a Spam mappát).
  5. A regisztráció megerősítését követően Önnek már hozzáférése lesz a sportfogadó oldal különböző aloldalaihoz. A Befizetés rész is elérhetővé válik, ahol felsorolva találja a befizetési módot, mellyel számláját feltöltheti, valamint lépésről lépésre végigvezeti Önt a befizetésen.
  6. Válasszon egy befizetési lehetőséget fogadószámlájának feltöltéséhez. Az online bukmékerek több befizetési módot kínálnak a bankkártyáktól az e-pénztárcákon át a banki átutalásig. Ha szeretné megkapni az üdvözlő bónuszt, javasoljuk, hogy először olvassa el a bónusz feltételeket, mivel lehetnek bizonyos kikötések a befizetés teljesítésekor, amelyek előfeltétele lehetnek a bónusz igénybevételének.
  7. online fogadószelvényHelyezze el fogadásait – amint sikerült befizetnie fogadási számlájára, elkezdheti a fogadást. Böngésszen az iroda sportfogadási ajánlati között, válassza ki a Teniszt az oldalsávon lévő menüből, vagy bármely más sportág eseményét amelyre fogadni szeretne, majd válassza ki a kívánt mérkőzést, és kattintson a tippelt eredményre / szorzóra. A kiválasztott tipp hozzáadódik a fogadási szelvényéhez. A fogadási szelvény a web-böngésző jobb oldalán lesz látható. Ellenőrizze fogadását a szelvényen, majd írja be a tétet (tét összegét), és kattintson a szelvényen lévő „Fogadás” gombra.

Ha úgy dönt, hogy felhasználja az üdvözlő bónuszt melyet az online sportfogadási oldal kínál, ellenőrizze, hogy van-e kötelező forgatási követelmény, elkerülve azt a nem kívánt helyzetet, hogy a nyereményeket visszavonják a követelmények teljesítésének elmulasztása okán. Ellenőrizze a teljes bónusz-feltételeket.

Mielőtt bármilyen kifizetést teljesítene az iroda, valószínűleg a fiókjának hitelesítésére lesz szükség. Ez egy bevált gyakorlat a felhasználói fiók ellenőrzésére, minden felhasználónak meg kell tenni előbb vagy utóbb. A hitelesítési folyamat bukmékerenként eltérő: lehet ez egy gyors telefonhívást, amelyben megerősíti személyes adatait vagy személyazonosságát (amihez azonosító dokumentumokat, például fényképes igazolvány vagy közüzemi számlát feltöltése szükséges lakcímének megerősítésére a honlapon). Nincs ok ettől megijedni, mivel ez egy szokásos eljárás. Miután a fiók hitelesítése megtörtént, megtörténhet a nyeremények kifizetése, új befizetést indíthat, több fogadást helyezhet el. A hitelesítési folyamat játékos-számlánként egyszer történik.

A sportfogadás és a szerencsejáték függőséget okozhat, pénzének elvesztéséhez vezethet. Emiatt emlékeztetni szeretnénk arra, hogy minden bukmékernek saját rendszerbe épített önkizárási lehetőségei vannak, amellyel korlátozni lehet a befizetések nagyságát vagy a fogadások számát egy adott időszakra vagy örökre, ha úgy érzi, hogy a szerencsejáték kapcsán problémái jelentkeztek. Lépjen kapcsolatba a bukmékerrel, hogy megvitassa a fogadási tevékenység korlátozásának lehetőségeit.

Mérkőzés előtti fogadás kontra Élő fogadás

Az online teniszfogadásnak van egy másik előnye: mind a mérkőzés előtt, mind a mérkőzés alatt, élőben lehet fogadásokat elhelyezni. A mérkőzés előtti fogadások az utcai fogadó irodákban is elérhetőek, azonban az élő fogadás lehetőségét kizárólag az online bukmékerek kínálják.

A folyamatban lévő mérkőzések esetében a fogadások elhelyezésére az élő fogadás opció a tökéletes választás. Bizonyos bukmékerek a mérkőzés online közvetítését is lehetővé teszik oldalukon a fogadási számlán keresztül. Mivel az élő fogadás piacokon az esélyek (szorzók) gyorsabban változnak, az élő fogadás magasabb kockázattal jár.

Tenisz tippek

Teniszfogadás esetén néhány felhasználó a megérzéseit követi, vagy a nyereményszorzó alapján választja ki a győztest. Más esetekben egyszerűen csak a számukra szimpatikus játékosra fogadnak. Ezek közül egyik sem a legokosabb választási módszer. Azt javasoljuk, hogy minden teniszezőt elemezzen, tekintse meg az egymás elleni statisztikákat, hasonlítsa össze eredményeiket, hogy megalapozott döntést hozhasson a tét elhelyezése előtt.

Egy másik lehetőség, hogy a különböző tippadók teniszmeccsekre vonatkozó elemzéseit, előrejelzéseit kombináljuk a saját elemzéseinkkel, tippjeinkkel. Számos ingyenes fogadási tipp és fizetős szolgáltatás érhető el a teniszmeccsekhez. Bár sok forrásból lehet fogadási tippeket szerezni, végső döntést mindig a játékosnak kell meghozni, az egyes játékos-statisztikák súlyozott figyelembevétele után.

Fogadási tipp szolgáltatások:

  • Tenisz Fogadási Tippek – Ingyenes Tenisz Tippek

Tenisz statisztikák

Ha teniszmérkőzésre való fogadást fontolgatja, biztosak vagyunk benne, hogy már vannak ismeretei a játékosokról és a versenyekről. Mindazonáltal ajánlott olyan extra statisztikák ellenőrzése, amelyek segíthetnek azonosítani tenisz-trendeket és a lehetséges mérkőzés-kimenetek valószínűségeit. Látogasson el például a TennisStats247.com webhelyre, ahol megtalálja a napi teniszmérkőzések listáját, élő eredmények, statisztikákat és trendeket, a világ különböző pontjain zajló ATP, WTA vagy ITF versenyeket. A honlapon számos statisztikát és információt gyűjtöttek össze a készítők strukturált módon, amely könnyen használható a különböző mérkőzések legjobb fogadási lehetőségeinek azonosításához.

Összegzés

Ha elolvassa ezt az útmutatót, már rendelkezik azon alapvető információkkal, amelyekkel elkezdheti a fogadást teniszmérkőzésekre. Egyszerűen, lépésről lépésre haladva. Példákkal szolgáltunk a fogadási szorzókra, fogadási opciókra, az online fogadás lehetőségeire. Ez a rész adott választ a „Hogyan fogadjunk teniszmérkőzésre?” kérdésre, amely hatékony kezdést kínál minden új teniszfogadó számára.