Hogyan fogadhat focimérkőzésre

foci-fogadásHa még újnak érzi magát a labdarúgó-fogadások területén, viszont szeretne fogadni labdarúgó-mérkőzésekre, akkor olvassa el útmutatónkat, amely lépésről-lépésre végigvezeti a fogadás menetén, illetve bemutatja a lehetőségeket. Ebben a részben a labdarúgással kapcsolatos fogadások alapjait fogja megismerni: a futball-fogadási lehetőségektől, a fogadás elhelyezésén keresztül, egészen az előrejelzés hatékonyságának a növeléséig. A labdarúgó mérkőzésekre való fogadás szerencsejáték, ami a fogadásra megtett tétek elvesztésével is járhat. Ezért javasoljuk, felelősségteljesen vegyen részt a fogadásokban! Az alábbi tippeket követve megfontoltabb döntéseket hozhatunk.

Azok, akik a sportfogadást pusztán kikapcsolódásnak, szabadidős tevékenységnek tekintik, azonnal készen állnak a kezdésre, amint befejezték ennek az oldalnak az olvasását. Amennyiben egy profitáló, nyereséges tevékenység után keres, az útmutató végén számos forrást mutatunk, azzal a céllal, hogy javítsuk fogadási stratégiáit, illetve az előrejelzések hatékonyságát.

ALabdarúgással kapcsolatos fogadási lehetőségek – Hogyan fogadhat focimérkőzésre

Az egyik legnépszerűbb sportág a fogadók körében. A labdarúgó mérkőzésekre való fogadás előnye, hogy a kínált fogadási szorzók miatt, itt kecsegtetnek a legmagasabb hozamokkal. Mindezek mellett, egyidejűleg számos lehetőség mutatkozik a fogadások elhelyezésére. Ha megértjük az alapokat, a többi lehetőség megértése már jön magától.

Fogadási szorzó magyarázat

A fogadási szorzókat tizedes jegy alakban (pl.: 1.5, 2.7, stb.) jelenítik meg. Ahhoz, hogy jobban megértsük a szorzók „működését”, egy példát fogunk megvizsgálni: egy kiválasztott eseményre 1000 Ft-ral fogadunk 1.5-es szorzóval. Helyes tipp esetén 1500 Ft nyereményt könyvelünk el (ez azt jelenti, hogy a megjátszott téten felül, 500 Ft tiszta profitot értünk el), viszont ha a tipp vesztes, akkor elveszítjük a megjátszott tétet, a veszteségünk ebben az esetben 1000 Ft.

A fogadási szorzók matematikája egyszerű, megmutatja a lehetséges nyeremény összegét:

fogadási szorzó X megjátszott tét = lehetséges nyeremény helyes tipp esetén

profit = lehetséges nyeremény helyes tipp eseténmegjátszott tét

lehetséges veszteség = megjátszott tét (amennyiben a tipp vesztes)

A fogadási szorzók ezen képletei, a összes, alábbiakban ismertetett labdarúgással kapcsolatos fogadási lehetőségre érvényes.

1X2 fogadás

Az 1X2 vagy a Hazai-Döntetlen-Vendég a futball fő fogadási piaca. Ez a piac lehetővé teszi a játékosok, hogy fogadjanak a mérkőzés végeredményére (a győztes csapatra vagy döntetlenre). Az 1×2-es fogadás a végeredményre vonatkozik, ami azt jelenti, hogy a fogadónak a mérkőzés végén kialakult eredményt kell megtippelnie (esetenként a ráadás, 90. perc utáni, vagy hosszabbítás utáni). A hosszabbítás lehetősége nem gyakori, ennek figyelembe vétele és szabályozása az 1X2 fogadásoknál, irodánként változó. A fogadás elhelyezése előtt ellenőrizze az adott bukméker erre vonatkozó szabályozását!

Mivel az 1X2 a végeredményt jelöli – az 1 választása a hazai (vagy vendéglátó) csapat győzelmére való fogadására szolgált, az X kiválasztása a mérkőzés döntetlenre végződésére való fogadásra, a 2 a vendég csapat győzelmére való fogadására szolgált. A fogadási irodáknál egy labdarúgó-mérkőzést az A-csapat, illetve a B-csapat nevével jelölik. Ebben a példában az A csapat neve 1-nek felel meg, és a B-csapat neve 2-nek felel meg.

foci-fogadás teljes idő

Míg az 1X2-es fogadás a mérkőzés végeredményének megtippelésének a fő eszköze, ugyanakkor változatai megtalálhatók más játékidőre vonatkoztatva is: például a mérkőzés első, vagy a második félidejének eredményét is 1X2 formával tippelhetjük meg. Ilyen esetekben a fogadás menet ugyanaz, viszont csak az adott időszakban elért eredményt / gólszámot veszik figyelembe.

Alatt/felett fogadás

Az Alatt/felett fogadás a labdarúgás második legnépszerűbb fogadási lehetősége. Ez a piac lehetővé teszi a játékosok számára, hogy fogadjanak a mérkőzés során szerzett gólok számára: azok meghaladják vagy alatta maradnak a meghatározott értéknek. A leggyakoribb érték: Alatt / felett 2.5, ami azt jelenti, hogy abban az esetben nyer a Felett 2.5-re fogadása, ha a mérkőzésen 3 vagy több gól születik. Ahhoz, hogy az Alatt 2.5 opció nyertes legyen, a mérkőzésen legfeljebb 2 gólnak kell esnie.

A 2.5-es érték a leggyakoribb az Alatt / felett fogadásoknál, azonban más lehetőség is adódik ugyanezen rendszeren belül, például 0.5, 1.5 és így tovább.

foci-fogadás alatt / felett

Az Alatt / Felett fogadási opció a mérkőzés végeredményére érvényes (90 perc + ráadás, esetenként hosszabbítás), ugyanakkor a fogadási piacokon más lehetőségeket is találhatunk az időkeret, vagy a csapatok vonatkozásában. Ilyen módon lehet Alatt / felett fogadásokat kötni csak az első félidőben, vagy csak a második félidőben esett gólok számára, illetve külön a két csapat (hazai, vendég) tekintetében is. A fogadás mechanizmusa megegyezik a fentiekben leírtakkal.

Dupla esély fogadás

A Duplaesélyes fogadás hasonlít az 1X2-es fogadásokhoz, de lehetőséget ad arra, hogy ugyanazon téttel 2 különböző eredményre fogadjon. Ez azt jelenti, hogy több fogadási lehetőség közül választhat:

 • 12 – fogadás, hogy valamelyik csapat nyer (1 vagy 2). A fogadás vesztes, ha mérkőzés döntetlennel végződik
 • 1X – fogadás, hogy a Hazai csapat nyer (1) vagy döntetlen lesz az eredmény (X)
 • X2 – fogadás, hogy döntetlen lesz az eredmény (X), vagy a Vendég csapat nyer (2)

foci-fogadás dupla esély

Ezeknek a fogadási opcióknak a fogadási szorzói alacsonyabbak, mint az egyes kimenetelekre külön tett fogadásoké, viszont több végeredményt fed le, ezáltal csökkentve az esetleges veszteség kockázatát.

Félidő / Végeredmény fogadás

Ez a fogadási lehetőség is az 1X2 jelölést használja arra, hogy lehetővé tegye az eredmény megtippelését félidőben és a mérkőzés végén. Egy ilyen piacra elhelyezett fogadás így néz ki:

 • X / 2, ami azt jelenti, hogy a mérkőzés a félidőben döntetlenre áll, azonban a meccset végül a Vendég csapat nyeri (2)

foci-fogadás félidő / végeredmény

Számos kombinációja létezik, például az 1 / 1 (Hazai csapat vezet a félidőben, és a mérkőzést is a Hazai csapat nyeri), 1 / 2 (Hazai csapat vezet a félidőben, a mérkőzést azonban a Vendég csapat nyeri).

Páratlan / páros fogadás

A Páratlan / páros fogadás lehetőséget nyújt, hogy megtippelje a mérkőzésen esett gólok számát, páratlan vagy páros lesz? Ez egy egyszerű fogadás, egyszerű kimenetellel, a fogadási szorzók sokszor eléggé kiegyensúlyozottak mindkét kimenetel esetében.

Pontos Végeredmény fogadás

Amint az a nevéből is látható, a Pontos végeredmény fogadás lehetővé teszi a játékosok számára, hogy fogadjanak a mérkőzés pontos végeredményére. A fogadók több lehetséges végeredményt láthatnak, amelyekhez különböző fogadási szorzók párosulnak. A fogadás csak abban az esetben nyertes, ha a mérkőzés végeredménye megegyezik a megtippelt eredménnyel.

foci-fogadás pontos végeredmény

Hendikep fogadás

A Hendikep fogadás hasonló az 1X2 opcióhoz, de az egyik csapat a játék kezdetétől hátrányba kerül. Az online bukmékerek néha hátrányból indítanak egy esélyesebb (underdog) csapatot, a mérkőzés egyensúlyának kiegyenlítése érdekében.

foci-fogadás hendikep

Például: a kínálatban találhatunk olyan ajánlatot, hogy A + 1 csapat a B-csapattal szemben. Ebben az esetben az A-csapatot +1 gól előnyben részesítik a mérkőzés folyamán. Ha a meccs végeredménye 0-1 (B csapat nyer), akkor Hendikep fogadásunk esetén hozzáadjuk az előnyt a végeredményhez, így 1-1-es végeredményt kapunk, tehát ez esetben az X (döntetlen) lenne a nyertes tipp.

Gólszerző fogadás

Ez az opció lehetővé teszi a fogadók számára, hogy kiválasszanak egy-egy játékost a csapatokból, akik véleményük szerint gólt szerez a mérkőzés során. Ez a fogadás csak abban az esetben nyertes, ha a kiválasztott játékos az adott labdarúgó-mérkőzésen gólt szerez.

Néhány más módozat itt is elérhető, mint például az Első gólszerző (az a játékos, aki a mérkőzés első gólját szerzi), az Gólszerző (egy játékos, aki a mérkőzés során bármikor gólt szerez), az Utolsó gólszerző (az a játékos, aki a mérkőzés utolsó gólját szerzi).

foci-fogadás gólszerző

Első gólt szerző csapat fogadás

Ez hasonlít a Gólszerző fogadási piacra, itt azonban arra a csapatra kell fogadni, amely véleménye szerint a mérkőzés első gólját szerzi.

Végső győztes fogadás

A Végső győztes fogadási piaccal általában nagy tornák kapcsán találkozhatunk, amely már az indulásakor elérhető a fogadók számára. Itt a torna végső győztesére kell fogadni a játékosoknak, esetünkben, amelyik futballcsapat a végén megnyeri a tornát.

foci-fogadás végső

Fogadás futball-mérkőzésekre online

Ami a labdarúgó-mérkőzésekre történő fogadást illeti, 2 lehetőség van: utcai irodák, trafikok vagy online bukmékerek. Az utcai irodák, trafikok, kaszinók még mindig nagy népszerűségnek örvendenek, de az online bukmékerek térnyerése töretlen, köszönhetően a kedvezőbb fogadási szorzóknak, a szélesebb fogadási kínálatnak, otthonról a nap 24 órájában elérhetőek a hét minden napján, akár mobilalkalmazáson keresztül is, valamint élő fogadási lehetőségeket is biztosítanak. A bónuszok, illetve az állandó promóciós ajánlatok, mint például az ingyenes fogadások, szintén vonzóbbá teszik az online bukmékereket a választáshoz.

A BONUSZKOD.com összeállította Önnek a leginkább ajánlott online bukmékerek listáját, a regisztráció során kapható üdvözlő ajánlatokkal együtt. Ezek az online bukmékerek már régóta online működnek, több százezer felhasználót szolgálnak ki naponta, megbízható és biztonságos üzemeltetőként tartják őket számon, továbbá működésüket az Málta MGA ellenőrzi és szabályozza, hogy fogadási szolgáltatásokat nyújthassanak az Európaban élő játékosoknak.

unibet Unibet bet365 Bet365

Hogyan regisztráljunk egy online fogadóirodához

A regisztráció egy online bukmékernél, valamint fogadás labdarúgó-mérkőzésekre, vagy más sportágak eseményeire, igazán egyszerű. Ha követi az alábbi lépéseket, nem történhet semmi váratlan:

 1. Válasszon egy bukmékert a fenti listából, majd kattintson rá, hogy megnyíljon az iroda honlapja
 2. Fiók regisztrálása: miután megnyílt az iroda honlapja, keresse meg a „Regisztrálj most!” gombot, majd kattintson rá
 3. Töltse ki hiánytalanul a regisztrációs űrlapot. A megadott adatoknak helyesnek kell lenniük, mivel a fiókjához való hozzáféréshez, valamint a befizetésekhez és a nyeremények kifizetéséhez ezeket fogják használni.
 4. A regisztrációt követően már egyből hozzáfér fogadói fiókjához. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy megerősíteni és aktiválnia kell a regisztrációt egy e-mailben kapott visszaigazoló linken keresztül. Ellenőrizze ezt az e-mail-t postafiókjában (ha nem látja a beérkező üzenetek között, ellenőrizze a Kéretlen levelek/Spam mappát)
 5. Ha fogadói számlája hitelesítésre került, hozzáférhet a felhasználói részhez, ahol befizetést indíthat fogadói számlájára (Egyenlegfeltöltés/Befizetés rész). Itt több befizetési lehetőség közül választhat az egyenlege feltöltéséhez.
 6. Válasszon egy befizetési módot fogadói számlájának feltöltéséhez. A hitel/betéti kártyás befizetés a legnépszerűbb és leggyorsabb, azonban más lehetőségek is rendelkezésre állnak. Amennyiben üdvözlő ajánlatokat is igénybe szeretne venni, javasoljuk, befizetés előtt tájékozódjon a bónusz feltételeiről, mivel egyes befizetési módok használatával eleshet a bónusz igénybevételének lehetőségétől. A befizetések gyorsak és biztonságosak, csakúgy, mint egy internetes vásárlás során.
 7. online fogadószelvényFogadás indítása: amint az első befizetés megtörtént, megkezdheti a fogadást. Menjen a sportfogadás szekcióba, válassza ki a Labdarúgást, vagy bármely más sportot, majd válassza ki azt a mérkőzést, amelyre fogadni szeretne. Most kattintson a kívánt eredményre / szorzóra, ezzel a tippje felkerül a virtuális szelvényére. A legtöbb online bukmékereknél a fogadási szelvény a böngésző jobb oldalán található. Miután elégedett a kiválasztott eseményekkel, kattintson a fogadási szelvényen lévő „Fogadás” gombra.

Ha online bukmékerektől üdvözlő bónuszt igényel, akkor bizonyos forgatási követelményeket kell teljesítenie, mielőtt nyereményének kifizetését kérné. Kérjük, tájékozódjon az adott sportfogadó iroda bónusz-feltételeiről.

Előfordulhat, hogy nyeremény kifizetése előtt igazolnia kell személyazonosságát. Ez egy szokványos eljárás, amely alkalmazása a pénzmosás, illetve a bónuszokkal való visszaélés ellen szükséges. Az azonosítási folyamat történhet egy gyors telefonhívás által, melyet az iroda kezdeményez, vagy dokumentumellenőrzéssel (egyes dokumentumok feltöltése, pl. útlevél, személyi azonosító igazolvány, valamint közüzemi számla a lakcím megerősítéséhez). Ez bevett gyakorlat; ettől nem kell tartani! Miután a fogadói fiók hitelesítése megtörtént, kérheti nyereményeinek kifizetését, újabb befizetéseket tehet számlájára, és így tovább… A hitelesítést csak egyszer kell elvégezni, ezt követően a fogadási fiókot korlátlanul használhatja.

Mivel a sportfogadás függőséget okozhat, illetve veszteséges tevékenységgé válhat, tudnia kell, hogy minden sportfogadási irodánál lehetőség van önkorlátozás beállítására. Ellenőrizze ezt a lehetőséget fogadói fiókjában, vagy e-mailben vegye fel a kapcsolatot az irodával, ha úgy érzi, szükséges korlátozni / letiltani a fogadási tevékenységét.

Mérkőzés előtt vs. Élő fogadás

A labdarúgással kapcsolatos online fogadások egy másik nagy előnye, hogy egyaránt lehet a mérkőzések előtt, és a mérkőzések közben (élő) fogadásokat tenni. A mérkőzés előtti fogadási lehetőségek az utcai fogadóirodákban, trafikokban is elérhetőek, az élő fogadás lehetőségét viszont kizárólag az online sportfogadó irodáknál találja meg.

Az élő fogadások lehetővé teszik, hogy a játékosok olyan mérkőzésekre is fogadhassanak, amelyek már elkezdődtek. Néhány iroda azt a lehetőséget is biztosítja a fogadói számára, hogy élőben követhetik a mérkőzéseket a fogadói számlán keresztül, élő közvetítés szolgáltatáson keresztül. Az élő fogadások azonban magasabb kockázattal járnak, mivel a szorzók gyorsan változnak mérkőzése alakulása és a jétékidő múlásának függvényében.

Közelgő magyar labdarúgó-mérkőzések

Magyarországon olyan bajnokságok közül válogathat, mint az első osztályú labdarúgó-bajnokság, az Magyar-kupa, az NB II. Ez csak néhány a magyarországi versenyek közül.

18+. A fogadási szorzókat minden nap 6:30-kor frissítik, és ezek a nap folyamán változhatnak. Ellenőrizze az aktuális fogadási szorzókat a Bet365 oldalán.

Labdarúgás tippek

A labdarúgó-mérkőzésekre tett fogadások esetében, sok fogadó egyszerűen csak a megérzéseire hagyatkozik a tipp kiválasztásakor. Mások a kedvenc csapataik győzelmére fogadnak, még akkor is, ha előzetesen nem ez a legvalószínűbb kimenetele a mérkőzésnek. Ha labdarúgásra szeretne fogadni, azt javasoljuk, elemezzen, kutakodjon és nézze meg más fogadóknak / tippadóknak mi a véleménye.

Számos ingyenes tipp, illetve fizetős tipp-szolgáltató előrejelzéseit hasonlíthatja össze és használhatja fel. Miközben ezeket az előrejelzéseket, elemzéseket, tippeket más forrásból megszerezheti, a végső döntést Önnek kell meghozni a tét elhelyezésekor, átgondolva döntésének súlyát és következményeit, nem vakon követe más véleményét.

Fogadási tipp szolgáltatások:

Futball-statisztikák

Biztosan jártas valamilyen szinten a futball világában, ha már elhatározta, hogy labdarúgó-mérkőzések kimeneteleire szeretne fogadni, azonban néhány extra statisztikai adat elemzése segíthet Önnek meghatározni az aktuális futball-trendeket és nagyobb hatékonysággal kalkulálni a mérkőzések várható végeredményeit. Látogasson el például a SoccerStats247.com oldalra, ahol napi bontásban megtekintheti a mérkőzések végeredményeit, részeredményeket, aktuális állásokat, statisztikákat a világ minden tájáról: Bajnokok Ligája, Világbajnokság, nemzeti bajnokságok, mint például a Premier League vagy a FA Kupa sorozat. Ez a weboldal számos információval és statisztikai adattal szolgál a futball-mérkőzések kapcsán. Könnyen használható a legjobb fogadási lehetőségeik beazonosítására.

Összegzés

Ha elolvasta ezt az útmutatót, akkor rendelkezik a szükséges alapinformációkat, belevághat a sportfogadás világába: fogadjon futball-mérkőzésekre! Ezekkel az egyszerű lépésekkel, a fogadási szorzóval kapcsolatos példákkal, a labdarúgó mérkőzések fogadási típusaival, az online fogadás lehetőségével, ez a rész megadja a választ a „Hogyan fogadhat focimérkőzésre?” kérdésre, amely hatékony kezdőlökést adhat minden új, a labdarúgás-fogadás után érdeklődő játékos számára.